2017. már 28.

Jack's Burger - plusz egy liter folyadék

írta: hookthefood
Jack's Burger - plusz egy liter folyadék

A Jack's Burger a weboldal szerint immár 7 helyen ontja a burgereket a nagyérdemű szájába. Annyi szent, hogy a Jack's Burger titka nem a hamburger... Lehet az az elhelyezkedés, a gondosan kitalált dizájn, de hogy nem a kaja, az biztos.

fajl_000.jpeg

De lássuk, hogy mit is lehet kapni 2 ropogós kövér kékhasúért.

Premium Quality - hirdeti a hamburgeres doboz. Valószínű a nyomdai munkára gondoltak, mert a benne rejlő Juicy Lucy eltér az általam ismert prémium minőség fogalmától. A beltartalom a következő:

fajl_001.jpeg

Első ránézésre a burger nem néz ki rosszul, a krumpli hagyományos mirelit. Oké, átlag méretű hambi, egy marék krumpli, ma este se fogom degeszre enni magam, de lehet ez még finom is.

Kezdjük a krumplival:

Ha nem Parkinson-kóros volt a pultos, akkor rettentő szerelmes, mert az tuti, hogy az egyébként normálisan átsütött, ámde kicsit szikkadt burgonya olyan volt, mintha egy sóbányába zavartak volna le, hogy ássak mélyebb gödröt a nyelvemmel. Szeretem én használni a nyelvem; ott van azonnal a beszéd, az ízlelés, vagy a csók. Na, ezeket mára elfelejtem és kész. Marad a burger. Lépjünk is tovább.

fajl_003.jpeg

Tartalmaz a zsemle BBQ szószt, dinsztelt hagymát, bacont, húst, salátát és paradicsomot. Ezekből szinte minden gyatra volt. A zsemle száraz, mintha harmadnapos lenne. Enyhén kalácsos, viszonylag jól megpirítva, de mit csináljak egy jól elkészített száraz bucival? (ki kell vágni a tyúkoknak, hagy csipegessenek) A BBQ szósz egy ecetes, fűszeres ketchup, ami önmagában is eléggé irritálja a nyelvem, nemhogy a sós krumpli. A bacont nem sajnálták (saját maguktól), mert egy szelet nem sok, annyit se raktak a burgerembe. Az a pár szelet hagyma ki is takarja csóró bacont, nem igazán hagyták érvényesülni szegényt.

A fő téma ugye mindig is a hús. Azért eszünk egy hamburgert, hogy a húst körülölelje egy csomó finomság, ami kiemeli a marha karakterét, lényegét. A Juicy Lucy 200 grammos húspogácsája jó, ha 150 volt. Ezt az állítást ténnyel nem tudom alátámasztani, de láttam már 20 dekás husit. Nem ekkora volt. Pláne, hogy ez a burgerfajta mindenütt hasonlóan készül, azaz a hamburgerhús közé sajtot tesznek. Valószínű emiatt maradt ki a sajt máshonnan, csak az a gond, hogy ott sem volt, ahová tenniük kellett volna. Egyszerűen nem találtam. Ahogy Neo mondaná: "Nincs kanál sajt!"

fajl_004.jpeg

Ráadásul a buci mellett a húst is csont szárazzá sütötték. A külseje, mint egy jól megkérgesedett kenyér héja. Sértette is a szájpadlásomat rendesen. Belülről mintha szisztematikusan egy nedvszívó papírral préselték volna ki belőle az ízletes szaftot. Hagyjuk is szegény húspogácsa barátunkat, nem tehet semmiről...

SUMMA

Ezek után bátran kijelenthetem, hogy nem volt túl felemelő élmény itt kajálni. Egy liter jó öreg csapvíz pótolta a szervezetembe kerülő hamburger által felszívott nedvességet köszönhetően a kannányi sónak és a kiszáradt zsemlének. A szám egy órával az étkezés után is bizsereg a jódozott asztalitól és az ecetes szósztól. Nagyon jól se laktam, de az árán felül sokkal felháborítóbbnak tartom, hogy egyszerűen kihagyták a sajtot a gecik. Az értékelésem:

Íz: 40%

Élmény: 20%

Ár/érték: 30%

Fogyasztásra ajánlott? Nem

Szólj hozzá